AMIT A MOTOROLAJRÓL TUDNI ÉRDEMES

AMIT A MOTOROLAJRÓL TUDNI ÉRDEMES

Járművünk legfontosabb alkatrésze a motor, ezért az optimális és balesetmentes közlekedéshez tökéletesen kell működnie a motornak és valamennyi alkatrészének. Ennek elősegítését szolgálja a motorolaj.

A motorolaj fontos szerepet játszik a működésben, rengeteg feladatot lát el. Lássuk, miért is felel ez a kellék!

  • hűti a felmelegedett motort
  • védelmet nyújt a korrózió ellen
  • semlegesíti a savas és a lúgos égéstermékeket
  • csökkenti a súrlódást és kopást


Természetesen a motorolajat rendszeresen cserélni kell, hiszen ha elhasználódott, már nem tölti maradéktalanul funkcióját. Ha motorolaj cserére kerül a sor, érdemes a minőségi olajok között nézelődni, melyekre hosszú távon számíthatunk, azonban, ha kevésbé vagyunk jártasak ezen a területen, tanácsos szakemberre bízni a választást.

Motorolaj webáruházunk kínálatában számos motorolaj típus és márka közül válogathatnak az érdeklődők.

Az autó érzékeny szerkezet, így gondos odafigyelést és ápolást igényel, nem elég egyszerűen csak lemosni és benzint tölteni bele, kívül-belül ismerni kell. Ha tisztában vagyunk a működésével, megérthetjük jelzéseit és időben gondoskodhatunk a megfelelő szakszerű megoldásról. A motorolaj egy számos tényező közül, melyre érdemes figyelni.

A motorolajat nem ajánlott a végsőkig használni, hiszen az elhasználódott olaj alkalmazásának végzetes következményei lehetnek. A motorolaj olyan ásványiolajokból és adalékanyagokból álló anyag, melyet elsősorban kenés céljából alkalmaznak. Ez a keverék biztosítja az egymáshoz súrlódó alkatrészek gördülékeny mozgását és véd a kopástól, elhasználódástól.

Az elhasználódás az idő előrehaladtával következik be, amikor a hőmérséklet változása és az oxidáció fokozatosan rontja a motorolaj eredeti összetételének minőségét. Ennek és a belekerülő szennyeződéseknek köszönhetően az olaj tapadási képessége egyre romlik.

Gondoskodjon Ön is a motorolaj rendszeres cseréjéről és előzze meg a baleseteket! 

Egy autó általában igen nagy értéket képvisel, így érdemes állapotára fokozottan odafigyelni. Tulajdonosként, megfelelő odafigyeléssel, nemcsak megkímélhetjük pénztárcánkat a felesleges kiadásoktól, de meg is hosszabbíthatjuk autónk élettartamát.

Néhány apró tevékenységgel megelőzhetjük a jövőbeli, komolyabb problémákat. Ide tartozik a motor olajcseréje is. Ha otthon szeretnénk végezni ezt a műveletet, és nem visszük el műhelybe az autót, érdemes odafigyelnünk néhány részletre, hogy minden simán menjen.

Először is szerezzünk be jó minőségű olajat, mint például a Castrol motorolajak. Amennyiben speciális olajra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, hiszen nálunk megtalál mindent a témában, legyen szó akár speciálisan egyes márkákhoz készült motorolajakról. Ha ez megvan, engedjük le a fáradt olajat a kocsiból, de ne öntsük ki, hanem gyűjtsük egy kannába és adjuk le a megfelelő gyűjtő helyen. A tömítéseket cseréljük ki, ha ez megvan, helyezzük vissza a szűrőt. Ezzel megelőzhetjük a későbbi szivárgást.

generálkivitelezés, generál, homlokzat szigetelés, építőipari cégek, generálkivitelező, nyílászáró csere, homlokzat felújítás, generálkivitelezés budapest, kivitelező cégek, nyílászáró felújítás

generálkivitelezés generál homlokzat szigetelés építőipari cégek generálkivitelező nyílászáró csere homlokzat felújítás generálkivitelezés budapest kivitelező cégek nyílászáró felújításgenerálkivitelezés, generál, homlokzat szigetelés, építőipari cégek, generálkivitelező, nyílászáró csere, homlokzat felújítás, generálkivitelezés budapest, kivitelező cégek, nyílászáró felújítás