Motorolaj, kenőolaj

Motorolaj és Kenőolaj, akkumulátor, nyári gumi

Motorolajjal kapcsolatos információk

2018. augusztus 18. - Tóth Attila Alkatrészes

Fontos tudnivalók a motorolajról

 

Sűrűn előfordul a gépkocsi tulajdonosok körében, hogy nem fordítanak kellő törődést a motorolaj kicserélésének, felfrissítésének. Ezt bizton állíthatjuk, hogy felelőtlen hozzáállás. Ha már sok-sok idő eltelte után cseréljük le az elavult, nagyon régi, silány minőségű folyadékot, sajnos azzal már feltehetőleg elkéstünk, mert gépjárművünk valószínűleg már megsérült. A lentebb látható megfogalmazásban ismertetünk pár ötletet, hogy miképpen tudunk jobban odafigyelni a motorolaj és az autó közötti szoros kapcsolatrendszerre.

 

Ha jobban szemügyre vesszük a napjainkban előforduló vásárlói szokásokat, abból észrevehetjük, hogy a fogyasztók célirányosabban tesznek szert motorolajra. Fontosabbnak tartják már az olaj minőségét, amit a gépkocsijukba öntenek. Nagyon dicséretes hozzáállás ez a vevők részéről, ugyanis nemcsak hogy óvják a kocsijukat, hanem meghosszabbítják az autó életidejét is.

 

Íme az első tipp, amiről nem is hinnénk, hogy mennyire jelentőségteljes.

 

1.Kulcsfontosságú a minőség

 

Vitathatatlan az a tény, hogy pozitív irányba változott a minőségibb olajok értékesítése. Nem lehet pontosan meghatározni ennek a miértjét,ám az nyilvánvalóvá vált, hogy eme változások derűlátásra adnak okot. Jó lenne, ha a fogyasztók tudnák tartani a magasabb minőségű olajok folyamatos vásárlását. Több autószerelő egybehangzó véleménye, hogy az autó lelke az maga a motor, pszichológusa pedig a kiváló minőségű motorolaj. Kulcsfontosságú a hozzáértők véleményét meghallgatni és tanácsukat megfogadni, mert ha belegondolunk több éves tapasztalattal és szaktudással rendelkező mesterek már mindnyájan jól tudják, hogy a motorolajból csakis a legkiválóbb szintet érdemes tartani. Fontos odafigyelni az olaj összetételére is, mert minden autónál más folyadék a befutó.

 

2. Adjunk a kisebb dolgokra is

 

A fentiekben említettük már, hogy mennyire fontos a jó minőségű motorolaj. Habár az sem hagyható figyelmen kívül, hogy sok kisebb összetevő felülvizsgálata is nagyban korrigálhat autónk állapotán. Bele kell menni aprólékosabban más dolgokba is, így ajánlatos vásárolni egy leeresztő csavart, továbbá ne feledkezzünk meg a tömítés kellékéről sem. Ugyanaz a javaslat itt is, mint amit már az 1. résznél megemlítettünk. Itt sem találni két egyezőalkatrészt. Akad jó, vagy kevésbé jó minőségű is,erősen javasolt lenne megvennünk egy jobb, ám drágább árkategóriás terméket egyszer, mint olcsóbbat, ámbár egyben rosszabb minőségűt többször.

3.Kövessük figyelemmel az idő múlását

 

A kimagasló minőség vegytisztán nem sokat ér. Gépjárművünk működése akkor lesz zökkenőmentes, ha az olajat meghatározott időközönként lecseréljük, és a régit az újjal pótoljuk. Célszerű a cserének az időpontját feljegyzetelni, mert az iránymutatást ad a következő esedékes cserééig. Így nyomon tudjuk követni időben és távolságban is egyaránt. A már ebben a témakörben jártas emberek azt mondják, hogy évente esedékes a csere,vagy 20 ezer kilométerenként. Kis semmiségnek számít felírni magunknak ezeket a dátumokat, azonban ezzel akis aprósággal is hatalmas dolgokat érhetünk el autónk állapotának fenntartásában vagy javításában.

 

4.Kell az utánpótlás

 

Motorolajból mindig legyen egy teli doboz a kocsiban. Nem ajánlatos másik típusúval összekeverni, a jármű ugyanazt a fajtát kedvelni. Ha kivillan a morolajszintet jelző fény az autóban, és megállunk a hozzánk legközelebb eső benzinkúton, nem biztos, hogy kapni fogunk ugyanabból a fajtából.

 

Plusz információ gyanánt érdemes még megemlíteni, hogy a rendszeres csekkolással elkerülhetővé válhatnak a problémák. Kéthavonta célszerű megnézni az olajszintet.

Gondozzuk a gépjárművünket! Legyen szó aksiról, bármilyen alkatrészről, kiemelkedően fontos a kellő odafigyelés és ellenőrzés!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorolaj-kenoolaj.blog.hu/api/trackback/id/tr1614187991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

környezettudatosság előtérbe helyezése fogászat Székesfehérvár szőnyegtisztítás partnerek ielts felkészítő motorolaj és akkumulátor motorolaj és nyári gumi chiptuning és autóalkatrész autóüveg fóliázás