Motorolaj, kenőolaj

Motorolaj és Kenőolaj tudnivalók

Mannol motorolaj 5W40 5L Diesel Turbo

2018. február 26. - Tóth Attila Alkatrészes

Mannol motorolaj 5W40 5L Diesel Turbo

 

Mannol motorolaj 5W40 5L Diesel Turbo

mannolmotorolaj5w405ldieselturbo.jpg

Legújabb generációs motorolaj. Alkalmas a modern nagynyomású turbó diesel motorokhoz, direkt befecskendezéshez és Common Rail technológiás üzemanyag rendszerekhez is.Csak diesel üzemű motorokhoz alkalmazható!Optimális folyékonyságú nagyon alacsony hőmérsékleti viszonyok között is, ezáltal könnyebbé teszi a hidegindítást.Kivételes viszkozitási index, nagyfokú stabilitás magas hőmérsékleten és erős kopás elleni védelem jellemzi. 

Jóváhagyások és minősítések:
API CI-4/SLACEA B4/A3VW 502.00/505.00

Viszkozitás:5W-40

Mannol Extreme motorolaj 5W40 5L

Mannol Extreme motorolaj 5W40 5L

 

Mannol Extreme motorolaj 5W40 5L

mannolmotorolaj5w405lextreme.jpg

Legújabb fejlesztésű szintetikus motorolaj nagytelje-sítményű benzines és diesel, turbós és szívó motorok kenéséhez.Kitűnő folyékonyság alacsony hőmérsékleten, na-gyon magas hőmérsékleti stabilitás és kopás elleni védelem jellemzi.Kivételes viszkozitási index, hosszú olajcsere perió-dus (Long Life).

SPECIFIKÁCIÓ:
-SAE 5W-40-API SN/CF
-ACEA A3/B3-MB 229.3/226.5
-VW 502.00 / 505.00
-Opel GM LL-B-025
-Renault RN 0710/0700
-Porsche A40

Molyslide Longlife motorolaj XLD 5W40 5L

Molyslide Longlife motorolaj XLD 5W40 5L

 

Molyslide Longlife motorolaj XLD 5W40 5L

molyslidelonglifexld5w40motorolaj5l.jpg

A LONGLIFE XLD 5W-40 kitűnő minőségű korszerű könnyűfutású motorolaj egész éves használatra.A legújabb addíciós technológián alapuló kiváló alapolajok kombinációja egy alacsony viszkozitású, kitűnő erős olajfilmet biztosító motorolajat garantál, mely megakadályozza a lerakódás képződését, csökkenti a motor súrlódási veszteségét valamint véd a kopás ellen.Mindez gazdaságos üzemanyag fogyasztást tesz lehetővé és meghosszabbítja a motor élettartalmát!

Specifikációk:
-API SL/CF
-ACEA A3,B3
-MB 229.3
-VW 502.00/505.00
-PORSCHE
-BMW LONGLIFE 98

Motorolaj, Kenőolaj - kenőanyag cikk

Motorolaj, Kenőanyag - kenőolaj

 

Nagyon sok ember még mindig későn cserélteti le a motorolajat . Ebben a blog bejegyzésben próbálok némi segítséget nyújtani.

Az elmúlt öt évben a felmérések szerint a prémium minőségű motorolajak forgalma 90 százalékkal nőtt, az alacsonyabb áru ásványi olajoké pedig 10 százalékkal nőtt. Egyre kevesebb az illegális olajak népszerűsége a hazai autósoknál és egyre jobban elterjedtek a prémium kenőanyagok.

A motorolaj a motor kenésére használt anyag. Segít a motor alkatrészeinek kopása ellen, és megakadályozza, hogy a fém-fémmel érintkezzen.
Fontos mit használunk:

Legegyszerűbben úgy tudhatjuk meg, milyen olaj kell az autónkba, ha megnézzük a szervizkönyvben írt információt. Amennyiben nem olyan ajánlott motor olajat rakunk az autóba, ebben az esetben komoly gondokat okozhatunk a motornak.

motorolaj, kenőolaj


Lényeges, hogy ne csak az olajat figyelje

Olajcserénél érdemes szűrőt is cserélni, hiszen könnyen megtelik szennyeződéssel, emellett javasolt néha leeresztő csavart és tömítést is megvásárolni. Könnyen tönkremennek és ez által akár olaj csöpögést is okozhat.
Ajánlott többször olajat cserélni

Bármilyen drága olajat vehetünk, ha nem cseréljük le időben az motor olajat. Az ajánlott távolság körülbelül 15-20 ezer kilométerenként kellene cserélni. Célszerű mindig tartani egy tartalék literes flakont, ha utána kéne tölteni, mert bármikor előfordulhat, hogy a műszerfalon kigyullad az olaj jelző lámpa.

Javasolt többször ellenőrizni az olajszintet

Ha nincs az autónkban olajszint mérő gyárilag ajánlott pár ezer kilométerenként megvizsgálni az olajszintet. Ellenkező esetben, mikor kevesebb kenőanyag van az autóban könnyebben melegszik, ég el, és ezért a motorban vagy a turbóban kár keletkezik. Illetve a szelepek is tönkremehetnek, ami nem kevés pénzbe kerülhet bármilyen autótípus esetében.

Az olajcserék hanyagolása miatt könnyen olajiszap ragadhat le a motorba. Lassulhat a kenőképesség , így könnyebben kopnak az alkatrészek például: eltömődik a vezérműtengely olajraktára,tönkremegy a főtengely és hajtókarcsapágy. A motor károsodásának első jele a kipufogóból távozó nagy mennyiségű kék füst, illetve nagy mennyiségű olajfogyás. El sem tudná képzelni, mennyi hiba keletkezhet a késői olajcsere miatt.

 Kisteherautó bérlés partner:

 

Kisteherautó bérlés partner a mindennapokban.

Kisteherautó bérlés partner a mindennapokban és még azon túl is.